2014-07-25 13:13:26• hírek • Kocsis Zoltán

A negyedekben a legtöbb a kidőlt útjelző tábla

Amint arról valamikor egy hónappal ezelőtt beszámoltunk, ismeretlen okból kifolyólag kidőlt egy forgalomirányító tábla a Werbőczy (Mileniului) és a Kinizsi Pál (Ioan Slavici) utcák sarkánál. A táblát Maskulik Csaba tanácsos és szerkesztőségünk jelzésére a polgármesteri hivatal vissza is állíttatta - egy hónappal később azonban ismeretlen okból kifolyólag ismét kidőlt.

„Csak valami elmebeteg boríthatta ki", mondta az egyik munkás, aki péntek délben a helyreállításon dolgozott. Az elmúlt egy hónap alatt azonban sok minden változott, legalábbis közigazgatási téren. Az előző években ugyanis a polgármesteri hivatalnak egy temesvári céggel volt szerződése, amely azonban lejárt. Néhány hetes „üresjárat" után aztán megköttetett a szerződés az új céggel, amely ezúttal egy suceavai vállalat. Az ő felelősségük a forgalomirányító táblák karbantartása, javítása, helyettesítése, az útburkolati jelek felfestése.

Noha csak néhány hete dolgoznak Szatmárnémetiben, máris le tudnak vonni egynéhány következtetést. Az egyik legfontosabb, hogy nagyon sok tábla nagyon rossz állapotban van: mivel régóta helyezték már ki őket, a rozsda nem kímélte egyiküket sem. A második következtetés, hogy legtöbb dolguk a lakónegyedekben van. Leginkább ott  „rongálódnak meg", dőlnek ki a táblák.

A pénteki eset kapcsán elmondták, a polgármesteri hivatalt értesítették, majd az önkormányzat utasította őket. Ezzel együtt ők is járják a város útjait és igyekeznek felmérni, ha valahol be kell avatkozniuk.

„A múltkor nem mi tettük vissza az oszlopot. Most 80 centi mélyen betonoztuk be. Ha így is kiveszik, igazi kretének kell legyenek", mondta a férfi, miközben vízmértékkel is megnézték, egyenes-e az oszlop, majd elkezdték felpakolni a szerszámokat a kisteherautóra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: